gurmeepudru

oleme harjunud putru tarvitama päämiselt hommikusöögiks, kuid pudru võib edukalt olla lõuna-, või õhtusöök, või ka pidupäeva söök. kui hommikune pudru on tavaliselt kiiresti valmiv, siis gurmeepudru vajab rohkem aega. pudrumeister laura jagas oma retsepti :

pudrupõhi (ühele)
20 g toortatart
20 g odrakruupi
20 g rukkihelbeid
leotada üleöö, järgmisel hommikul pesta sõelal, nõrutada, panna potti, lisada 200 ml vett ja näpuotsatäis soola (ja kel juba ürdiaed rohetab, siis oksake tüümiani), keeta tasasel tulel pehmeks.

lisandid
keedumuna (toasoe muna tõsta lusika abil ettevaatlikult keevasse vette ning keeta sõltuvalt suurusest ja küpsusastme eelistusest 5-8 minutit

porru (porru valge ja heleroheline osa õhukeselt viilutada ning praadida madalal kuumusel võis näpuotsatäie soolaga, kuni on kuldpruun)

spargel (murda küljest sparglivarte alumine puine osa, sparglivarred aurutada peaegu pehmeks, 3-5 minutit, jahutada külma vee all ja lõigata diagonaalis kolmeks; lõikelaual hakkida peeneks 1 küüslauguküüs ja peotäis petersellilehti (või kel on, siis hoopis punt karulauku) ja peotäis röstitud pistaatsiapähkleid, segada sidrunimahla, noaotsatäie sinepi ja sortsi kodumaise tudraõli või hea imporditud oliiviõliga, maitsestada soolaga, segada hulka sparglitükid)