jahud-helbed

imageloona talu veski on kiviveski, mille kivid jahvatavad aeglaselt, säilitades jahus vitamiinid ja mineraalid, mis omakorda annavad jahule parimad omadused. selleks, et tooted oleksid alati värsked, valmivad jahud ja helbed vastavalt tellimustele väikeste partiidena. teekond teraviljast jahuni on lühike, mis tagab väikese töötlusastme ning toodangu puhtuse. mida vähem on toitu eelnevalt töödeldud, seda väärtuslikum ta on! teravili on pärit kohalikest maheteravilja kasvatavatest peretaludest.

rukis:

kasutame rukkisorti “sangaste”. tegemist on eesti ja ka maailma vanima kasutuses oleva rukkisordiga. sobib suurepäraselt kiviveskiga jahvatamiseks, andes tulemuseks väga hea jahu! “sangaste rukkist saab parima leivajahu !

toodetena valikus: rukkipüül (pole täisterajahu), täistera rukkijahu peen jahvatus, keskmine jahvatus ja jämeda jahvatus, rukkihelbed, rukkimanna ja rukkiklii

nisu:

toodetena valikus: nisupüül (pole täisterajahu), nisujahu sõmer jahvatus, täistera nisujahu peen jahvatus, keskmine ja jäme jahvatus, nisumanna ja nisuhelbed

spelta:

spelta on vana teravili, mille ajalugu ulatub 8000a taha. spelta sisaldab rohkesti proteiine, energiat, palju B-grupi vitamiine, amiinohappeid, rasvhappeid, karbohüdraate (mükopolüsahhariide), kiudaineid, tsinki ja fosforit. tärklis on hea seeduvusega. Sobib beebidele, lastele, vanuritele, sportlastele taastumisperioodiks. vitamiinid ja mineraalid on jaotunud ühtlaselt kogu tera ulatuses ning on inimesele hästi omastatavad.

toodetena valikus: speltapüül, täistera speltajahu peen jahvatus, keskmine ja jäme jahvatus, speltahelbed, speltamanna ja speltaklii

oder:

oder on kõige esimesena kasutusele võetud teravili eesti alal.

toodetena valikus: odrapüül, täistera odrajahu peen ja keskmine jahvatus, odrahelbed, odrakruup ja odramanna

kaer:

kaera koorime mehaaniliselt, st koorimisel ei lähe miskit kasulikku kaotsi!

toodetena valikus: kaerahelbed ja kaerakruup

tatar (toortatar):

ka tatart kooritakse mehaaniliselt ning koorimisel ei lähe midagi vajalikku kaduma. säilib tera idanemisvõime! tatra koorimine ja jahvatamine toimub muudest teraviljadest eraldi ruumides ja seadmetega. pakendame teiste teraviljadega samas ruumis, aga püüame hoida tatra kokkupuutumist teiste teraviljadega.

toodetena valikus: tatrakruup, tatrapeentang ja tatrajahu